Filosofia de l'Escola

 

 

L'Escola de Futbol de Sabadell neix el juny de 1993 amb la intenció única i clara d'intentar ajudar a la formació integral del nen.

Els objectius son clars i ben definits:

1-   Assolir una bona formació física, intel·lectual i humana a la vegada que desenvolupa valors tan importants com l'amistat i el companyerisme.

2-   Aconseguir hàbits de vida culturals, esportius i higiènics correctes.

3-   Assolir una ocupació sana i racional del temps lliure.

Tots aquests objectius no poden anar dirigits a una minoria, per això volem que hi puguin assistir tots els nens que ho desitgin al marge del seu nivell tècnic, perquè un nen poc dotat futbolísticament, pot arribar a ser un bon entrenador, àrbitre o directiu.

Els nens quan comencen a jugar a futbol ho fan amb la il·lusió de poder arribar algun dia a ser un bon jugador i jugar a l'equip dels seus somnis, algú d'ells ho aconsegueix (una minoria).

Nosaltres pensem que en el món del futbol no només estan aquests jugadors que sempre són notícia, hi ha altres jugadors que es queden jugant en categories inferiors i que no són tan coneguts, però que cada setmana juguen a futbol, el seu esport preferit, la seva passió. Tots aquests jugadors plegats configuren el panorama futbolístic.

L'etapa de formació del nen comença de ben petit (a l'Escola de Futbol de Sabadell els nens comencen als 4 o 5 anys en el grup el qual nosaltres anomenen d'Iniciació). Els hàbits i costums que el nen agafa en la seva primera etapa de formació són molt importants en el desenvolupament de la seva vida esportiva. La nostra missió com a educadors esportius, és ajudar-los a poder ser un bon esportista, inculcant-li valors com són el respecte, l'amistat, el companyerisme, esperit de superació, etc...

El nen ha d'estar envoltat d'un bon ambient, agradable per a ell, per tal de poder desenvolupar la seva tasca com a esportista el millor possible, aquest ambient s'ha de crear entre tots, monitors-entrenadors i pares.